Hans Adriaans, Keurslager

Beste levensgenieter,

Een hopelijk zonrijke periode voor dit jaar is weer aangebroken. En het samen genieten van lekkere zelfbereide gerechten in de tuin of op balkon klinkt weer heel aantrekkelijk. Ook dit seizoen hebben wij met het team voor elke barbecueliefhebber weer veel lekkers samengesteld. Van jonge klassiekers tot vernieuwde barbecuegerechten. Alles om het u zo gemakkelijk en smakelijk mogelijk te maken. Wij hebben voor u diverse vlees- en vispakketten samengesteld, die u ook heel  gemakkelijk kunt combineren met de twee “aanvullende” pakketten. Ook een gasbarbecue en couverts kunt u erbij bestellen. Voor advies en vragen staan wij u graag persoonlijk te woord, maar u kunt ons ook benaderen via onze website www.adriaans.keurslager.nl

Barbecuepakketten

Pakket “De Hofnar“ (€ 5,00)

• Grieks speklapje
• Barbecuehamburger
• Barbecueworstje
• Gemarineerde halsfilet

(4 stuks p.p.)

Pakket “Vlees noch Vis” (€ 7,00)

• Groentenburger
• Wrap kaas/pesto
• Mexicaanse gepofte aardappel
• Ei-sleetje kaas/groenten

(4 stuks p.p. vegetarisch)

Pakket “De Dommel“ (€ 6,75)

• Kip-op-stok
• Shaslick
• Portie kipsaté
• Gemarineerde kipfilet
• Barbecueworstje
• Gemarineerd speklapje

(combinatie van 4 stuks p.p.)

Pakket “Zee-BBQ“ (€ 12,50)

• Zalmhaas-limoenspies
• Japanse tonijnmedaillon
• Knoflook gambaspies
• Vispotje “d’n Dommel”

(4 stuks p.p. vis)

Pakket “De kleine BBQ-er” (€ 3,00)

• Stokje kipsaté
• Barbecuehamburger
• Kinderspies

(3 stuks p.p.)

Pakket “De Valkenier“ (€ 11,00)

• Pepersteak
• Varkenshaassaté
• Kalkoenbiefstuk
• Kip-pesto-spies
• Hans-spies (varkenshaas-groenten)
• Zalmfilet in folie
• Knoflook gambaspies
• Vispotje “d’n Dommel”

(combinatie van 4 stuks p.p.)

Aanvullend pakket

• 3 koude sauzen (knoflook, cocktail, zigeuner)
• Huzarensalade uit eigen keuken
• Gemengde groene salade
• Tomaatsalade
• Koolsalade
• Stokbrood wit
• Kruidenboter

Basis - vanaf 8 personen € 5,25
Vanaf 20 personen € 4,75

Aanvulling - naar wens

• Huur barbecue (ca. 20 personen) gratis
• Huur megapan (tot 25 personen) gratis
• Gasverbruik per stuk € 15,00
• Reinigen barbecue per stuk € 17,50
• Reinigen overig materiaal per persoon € 0,50
• Borden + bestek huur per set € 0,50
• Borden + bestek reinigen per set € 0,50
• Servetten bij couvert huur gratis
• Bezorgen in overleg per adres vanaf € 10,00

Aanvullend pakket

• 4 koude sauzen (knoflook, cocktail, zigeuner,
truffelmayonaise)
• Satésaus (ons eigen veelgeprezen recept)
• Huzarensalade uit eigen keuken
• Aardappelspeksalade
• Pastasalade
• Lady Chef salade (spitskool, paprika, rode ui
en dressing)
• Waldorfsalade (appel, selderij, walnoot
en dressing)
• Luxe groene salade
• Stokbrood bruin & wit
• Kruidenboter
• Tapenade

Compleet - vanaf 8 personen € 7,00
Vanaf 20 personen € 6,75

De beste barbecuetips

Wil jij net zo barbecueën als wij? Met een goede voorbereiding – én de nodige oefening – moet dat zeker lukken. We hebben de volgende tips voor je:
 

  1. Plaats de barbecue op een stevige, onbrandbare ondergrond.
  2. Steek de barbecue tenminste 1 uur van tevoren aan.
  3. Ga als volgt te werk: leg een bergje houtskool in de barbecue. En plaats daar aanmaakblokjes tussen. Steek de aanmaakblokjes aan. Op het moment dat de houtskool goed gloeit, kunnen de kolen over de barbecue verspreid worden. Raadpleeg ook de aanwijzingen op de verpakking van de barbecue / houtskool / aanmaakblokjes.
  4. Zijn de vlammen gedoofd? En zijn de houtskool of briketten grijs van kleur? Dan heeft de barbecue de juiste hitte bereikt om het vlees mooi te grillen.
  5. Voeg wel tijdig nieuwe kolen toe. Dan hoef je de barbecue niet opnieuw aan te steken.
  6. Gebruik een tang, dus geen vork, om het vlees op het rooster te leggen. En om het te keren. Zo blijven de vleessappen bewaard in het vlees.
  7. Dep gemarineerd vlees – voordat je het roostert – goed droog met keukenpapier.
  8. Strooi van tevoren nooit zout op het vlees. Dan verschijnt er vocht, dat het bruin worden bemoeilijkt.
  9. Geef het vlees de tijd om bruin te worden. Teveel om en om draaien is niet goed.
  10. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken, blijft het sappiger.
  11. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los. Laat het even liggen, het laat vanzelf los. Is het gerecht toch aangebrand? Snijd de verbrande randjes eraf.
  12. Gebruik je een houtskoolbarbecue? Dan moet vlees, dat de meeste hitte nodig heeft, als eerste worden geroosterd.
  13. Bij een barbecue met een verstelbaar rooster kun je de temperatuur regelen door het rooster hoger of lager te plaatsen.
  14. Werk je met een elektrische barbecue? Leg het snoer stevig vast op de grond. En pas op met regen.
  15. Voor de gasbarbecue geldt dat de gasfles rechtop naast de barbecue moet worden geplaatst.

 

Slow of snel?

Of je nu veel of weinig tijd hebt, je kunt altijd lekker eten rondom de barbecue. Ingeval van langzaam garen – beter bekend als slow cooking – sluit je de barbecue af met een deksel. En zorg je voor voldoende afstand tussen de kooltjes en het vlees. Deze methode is heel geschikt voor het garen van bijvoorbeeld een hele kip. Of een groot stuk rundvlees. Heb je niet zoveel tijd? Kies dan voor hamburgers, voorgegaarde kip, worstjes en biefstuk. Deze vleessoorten zijn namelijk supersnel gaar boven de hete kolen!

Barbecuefolder

Hans Adriaans, Keurslager

Dommelseweg 36a
5554NS Valkenswaard
0402046064
0407878726

Openingstijden

maandag 11:00 - 18:00
dinsdag 09:00 - 18:00
woensdag 09:00 - 18:00
donderdag 09:00 - 18:00
vrijdag 08:30 - 18:00
zaterdag 08:30 - 16:00
zondag Gesloten